LED Şerit Işık Nedir?

10-12 mm ince esnek yapılı devre kartı üzerine yerleştirilmiş LED diyotlardan oluşan bir aydınlatma çeşididir. Esnek yapısından dolayı düz olmayan yüzeyler dahil birçok yüzeyde kullanılabilmektedir. Şerit LED ışıkların fiyatlarını etkileyen birçok parametre vardır. LED şeritlerde kullanılan LED diyotların kalitesi ve yoğunluğu, devre kartının kalitesi ve bileşenleri gibi parametrelere göre LED şerit ışıklarını fiyatlandırılması yapılmaktadır. Bu sebepten piyasa birbirinden çok farklı fiyat LED şeride rastlamak mümkündür.

Led Şeritlerdeki Işık Şiddeti(Lümen)

LED şerit ışıklarla alakalı bir diğer önemli konuda her bir metre için verdikleri ışık miktarı (lümen ) ve her bir metre için watt cinsinden elektrik tüketim değerleridir. LED şeritlerin watt değerlerinin yanında bunları ne kadar verimli ışığa dönüştürdüğü de önemlidir. Aynı watt değerine sahip şerit LED ışıklar her zaman aynı lümende ışık vermezler. Bu sebepten ışık gücü açısından watt değerleri ile karşılaştırma yapmak yanıltıcı olabilmektedir.

LED şerit ışıkların üretiminde kullanılan en önemli parça LED diyotlardır. Bu LED diyotların yoğunluğuna göre bir fiyatlandırma oluşmaktadır. LED şerit fiyat karşılaştırması yapılırken dikkat edilmesi gereken en önemli husustur. Cata marka şerit LED ışıklarda yüksek performanslı bir metre için 240 LED’li ve 1 metre için 60 LED’li orta seviye performanslı seçenekler bulunmaktadır.

Led Şerit Renk Seçenekleri

LED ışıkların diğer klasik ışıklandırmalardan ayrılan bir diğer önemli özelliği ise renk skalasının çok geniş olmasıdır. Tek renk olarak kırmızı, mavi, yeşil, pembe, turkuaz, amber, günışığı, beyaz renk seçenekleri olduğu gibi RGB renk değiştirebilen şerit LED ışıklarda mevcuttur. RGB LED ışıklar bünyelerinde kırmızı, yeşil, mavi renkleri birlikte bulundururlar ve bu ana renklerin karışımından milyonlarca ara renk üretebilmektedir. Bu da istediğiniz ambiyansa uygun ışığı elde etmenize imkan vermektedir.

Led Şerit Gerilim Güç Değerleri

Şerit LED ışıklar 12 Volt DC gerilim ile çalışmaktadırlar. Evlerde ve iş yerlerinde kullandığımız şebeke elektriği 220-240 volt AC elektriktir. Bu elektrik gerilimi ile şerit LED ışıkların çalışması mümkün olmadığından bu gerilimi dönüştürüp düşürecek trafo kullanmak gerekmektedir. Trafolar 220-240 Volt AC elektriği 12 DC düşük voltaj insan sağlığına zararı olmayan gerilime düşüren cihazlardır. Bu cihazların güç değerleri birbirinden farklıdır. Trafoların güç değerleri maximum akım amper ile güç değeri watt ile ifade edilmektedir. LED şerit ışıklandırmalarda kullanılacak trafoların güç değerlerini seçerken dikkat etmemiz gereken parametreler vardır. Bunlar şerit LED ışıkların bir metre için ne kadar tüketim değerlerine sahip olduğu ve kaç metre LED ışık kullanılacağının bilinmesidir. Örneğin kullanacağınız şerit LED bir metre için 15 watt tüketiyorsa ve 7 metre LED kullanılacaksa (7X15=105) en az 105 watt değerinde bir trafo kullanmak gerekmektedir.

LED Şerit Işıkların Bağlantısı Nasıl Yapılmaktadır?

Öncelikle dikkat etmemiz gereken konu şerit LED ışıkları doğrudan elektriğe bağlamamaktır. İkinci dikkat etmemiz gereken konu trafoların bağlantılarını doğru yapmaktır.

LED Şerit Trafo Bağlantısı Nasıl Yapılır?

Güvenliğiniz için bağlantı yapmadan önce elektriğin kapalı olduğundan emin olunuz. LED trafosunun L (LOAD), N (NÖTR) ve topraklama simgesinin olduğu kısmına, kahverengi (L), mavi (N) ve sarı yeşil topraklama kısmına gelecek şekilde bağlantı yapılmalıdır. Trafonun diğer V+ kısmına artı (genellikle kırmızı) ve V- kısmına (genellikle siyah) gelecek şekilde bağlantı yapınız. Eğer LED ışıklarınız çalışmazsa V+ ve V- kısımlarına bağladığınız kabloların yerlerin değiştirip denemenizde bir sakınca yoktur. Bu şekilde bağlantıyı yaptıktan sonra şerit LED ışıkların koruyucu bandını çıkarıp uygulamak istediğiniz yüzeye yapıştırarak kullanabilirsiniz.

LED Şerit Işıkların Kullanım Alanları

LED şerit ışıkların kullanım alanları oldukça geniştir. İç mekan ve dış mekan kullanımı için ayrı olarak üretilmiş modelleri mevcuttur.

  • İç Mekan Kullanımı:Evlerde gizli ışık olarak tavanlarda, raflarda, dolap içlerinde, mutfak tezgahlarında sıklıkla kullanılmaktadır. İş yerleri, ofislerde ve mağazalarda vitrinlerde, ürün aydınlatmalarında kullanılmaktadır.
  • Dış Mekan Kullanım:Merdiven ışıklandırmalarında kullanım Özellikle canlı bitki akvaryumlarında kullanım Ağaç ışıklandırmasında kullanım vb.

Aydinlatmacim.com 'da Online Alışveriş Rahatlığı

Aydınlatmacım.com toptan fiyatına perakende aleşverişi en uygun fiyatlarla ve güvenli ödeme ile sizlerle buluşturuyoruz.

Aydınlatmacım’da Satışa Sunulan Ürünler

Aydınlatmacım.com olarak biz aynı zamanda elektrik servis hizmeti de sağlayan bir firmayız. Aydınlatmacım.com olarak bizim farkımız uygulamalarımızda kullanmadığımız ürünleri satmıyoruz. Aydınlatmacım'dan gönül rahatlığıyla alışverişlerinizi tamamlayabilir ve beğenmediğiniz ürünleri kolayca iade edebilirsiniz.

Aydınlatmacim.com 'da Aydınlatma Ürünlerini Keşfedin!

En uygun fiyat kalite orantısıyla elektrik ve aydınlatma malzemelerini hizmetinize sunuyoruz

₺59,22 KDV Dahil
₺126,00 KDV Dahil
%53 İndirim
%53İndirim
Yeni Ürün
₺124,08 KDV Dahil
₺264,00 KDV Dahil
%53 İndirim
%53İndirim
Yeni Ürün
₺3.666,00 KDV Dahil
₺7.800,00 KDV Dahil
%53 İndirim
%53İndirim
Ücretsiz Kargo
₺408,00 KDV Dahil
₺816,00 KDV Dahil
%50 İndirim
%50İndirim
Yeni Ürün
₺224,00 KDV Dahil
₺448,00 KDV Dahil
%50 İndirim
%50İndirim
Yeni Ürün
₺401,76 KDV Dahil
₺892,80 KDV Dahil
%55 İndirim
%55İndirim
Yeni Ürün
₺118,44 KDV Dahil
₺252,00 KDV Dahil
%53 İndirim
%53İndirim
Yeni Ürün
%53 İndirim
%53İndirim
Yeni Ürün
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR