LED Projektör Nedir?

LED Projektör Nedir?

Şerit LED Aydınlatma Nedir?

Led Projektörler Ip65 Yani Dış Mekanda Kullanıma Uygun Aydınlatma Araçlarıdır. Sodyum Buharlı Balastlı Metal Halide Ampullerin Yerini Günümüzde Led Projektörler Almıştır. Bu Eski Tip Armatürler Isındıkça Işık Gücünü Arttıran ve Söndüğünde Soğumadan Tekrar Yanmayan Sistemlerdir. Fakat Cata Led Projektörler Açıldığı Andan İtibaren Net Işığı Yayma ve Sürekli Aç-Kapa Yapma İmkanı Sağlarlar. Cata Led Projektörler 10,20,30,50,100,150,200 W Gücünde Üretilmektedir. Beyaz, Günışığı, Amber, Mavi, Yeşil Renkleri Mevcuttur.

Led Projektör Kullanım Alanları

İşyerlerinde, Depolarda, Bahçe Aydınlatmasında, Bina Girişlerinde, Sokak Aydınlatmalarında, Cephe Aydınlatmalarında, Halısahalarda, Tesislerde, Tabela Aydınlatmalrında, Sahne Aydınlatmalarında, İşyeri Önü Aydınlatmalarında Ve Daha Birçok Alanda Kullanılmaktadır.Led Projektörler Düşük Enerji Tüketimine Sahip Olup Yüksek Güçlerde Işık Yaymaktadır. Genellikle Yüksek Alanlarda Geniş Alan Aydınlatmalarında Kolaylık Sağlamaktadır.

 

Led Projektör Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Led Projektör Seçerken Ne Kadar Bir Alanı Aydınlatacağımız Ve Ne Kadar Işığa İhtiyacımız Olduğu Göz Önünde Bulundurularak Yapılmalıdır. Ayrıca Ürünün Montaj Yapılacağı Yükseklik Te Önemlidir. Çünkü Yüksek Güçlü Aydınlatma Tercih Edip Alçak Yerlere Montaj Yapıldığında Doğrudan Bakıldığında İnsan Gözünü Rahatsız Edebilmektedir. Alçak Noktalara Montaj Yapılacağı Durumlarda Düşük Güçlü Projektör Tercih Edip Sayısını Arttırmak Daha Doğru Seçim Olacaktır. Örneğin Evlerin Girişini Aydınlatmak İçin Ortalama 20 W Led Projektör Yeterlidir. Daha Geniş Olan Bahçeleri Aydınlatmak İçin 50 W Ve Üzeri Projektörler Tercih Edilmelidir. Bahçe Kenarlarına Ortalama 3 Mt Ve Ya Daha Fazla Yükseklikte Direkler Yardımıyla Projektörler Alana Geniş Bir Açıdan Vurdurulmalıdır. Tabela Yada Cephe Aydınlatmlarında Led Projektörler Cepheden Dısarıya Doğru Açılarak Yansıtılmalıdır. Ne Kadar Uzak Açıdan Vurdurulur İse O Kadar Geniş Bir Açıyı Aydınlatmayı Sağlayacaktır. Bahçe Dekorasyonlarında Da Led Projektörler Tercih Edilmektedir. Örneğin Bodur Ağaçlara 10 W Yeşil LED Projektör Yansıtılarak Ağacı Ön Plana Çıkarmaya Olanak Sağlar. Daha Yüksek Ağaçlara Daha Güçlü Projektörler Tercih Edilmelidir.

Etiketler: LED Projektörlerin Kullanım Alanları
Nisan 04, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR